Voor wie?

Als expert in de reanimatie geef ik reanimatietrainingen aan iedereen die de levensreddende handelingen wil aanleren of heropfrissen.
De inhoud van de lessen is gebaseerd op de laatste richtlijnen van het ERC (European Resuscitatie Council). De manier waarop ik de opleiding geef, hangt af van jouw specifieke wensen. De opleiding wordt als het ware afgesteld op maat.
Mogelijke topics
Basisreanimatie baby
Basisreanimatie kind
Basisreanimatie volwassene
Geavanceerde reanimatie volwassen (enkel voor professionele hulpverleners)
Het gebruik van een AED-toestel
Wat te doen bij een bewusteloos, ademend slachtoffer?
De handelingen bij een dreigende verstikking van baby, kind en volwassene
Het gebruik van hulpmiddelen zoals 'pocket mask' en 'face shield'
Wat te doen bij stuipen?
Hoe te handelen bij verdrinking?
...

Leren reanimeren op het werk

De wettelijke verplichtingen overstijgen?

Werkgevers zijn wettelijk verplicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. Naast de aanwezigheid van eerstehulpmateriaal moeten medewerkers opgeleid worden in het verlenen van eerste hulp. Het aantal is afhankelijk van de grootte van het bedrijf en het type bedrijf. Maar zou het niet fijner zijn als iedereen in jouw bedrijf correct kan reageren in geval van een hartstilstand bij één van je klanten, één van je collega's of jezelf?

In kleine groepen zorg ik ervoor dat elke medewerker in staat is een persoon met een hartstilstand de beste kans op overleven te geven.

AED in de buurt?

Wanneer jouw bedrijf in het bezit is van een AED-toestel, is het zinvol alle werknemers hiermee te leren werken zodat een defibrillatiepoging quasi onmiddellijk kan worden uitgevoerd en er niet moet gewacht worden op de Eerste Hulpverleners binnen je bedrijf.

Noodprocedure?

Indien er zich een incident voordoet is het niet altijd even makkelijk om de professionele hulpverleners snel op de juiste locatie te krijgen. Indien gewenst geef ik advies bij het opstellen van een procedure.

 

Wat als er in de sportclub plots iemand neervalt?

"Plotse dood" is één van de onderwerpen uit de geneeskunde die regelmatig de media-belangstelling haalt. Meestal betreft het dan het plotse overlijden van een (goed getrainde) atleet. Mensen waarvan men denkt dat zij in het bijzonder toch kerngezond zijn. Ik zorg ervoor dat alle of een aantal leden van jouw club getraind zijn in het toepassen van levensreddende handelingen wanneer het ondenkbare zich voordoet in jouw club.

Een AED-toestel in de sporthal?

Meer om meer vinden we AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator) terug op drukbevolkte plaatsen. Plaatsen waar een AED-toestel levensreddend kan zijn in geval van een hartstilstand. Aangezien een hartstilstand tijdens het sporten vaker dan gemiddeld voorkomt ten gevolge van een levensbedreigende ritmestoornis zal er hoogst waarschijnlijk een AED-toestel in de buurt te vinden zijn. Naast het starten met de reanimatie is een snelle defibrillatie, door middel van een AED-toestel, een manier om de kans op succesvolle reanimatie te vergroten.

Leren reanimeren in de (sport)club

 
 

Leren reanimeren bij jou thuis

Had je graag in jouw eigen omgeving leren reanimeren?

Leren reanimeren met het hele gezin? Nodig je graag wat vrienden of familie uit met een hapje en een drankje? Alles is mogelijk.

De levensreddende handelingen worden op een laagdrempelige informele manier aangeleerd zodat jij, je familieleden en/of vrienden correct kunnen handelen wanneer het ondenkbare gebeurd.

Keuze uit verschillende topics!

25euro

Per persoon

Leren reanimeren op school

 

Concept 'Teach the teacher'

Meer om meer komt het aan bod in de media maar nog steeds is het aanleren van levensreddende handelingen niet opgenomen in het verplichte lessenpakket op school. Wens je toch al een stap te zetten in de goede richting dan kan ik hierbij helpen:

Ik vorm de leerkrachten zodanig in het toedienen van de levensreddende handelingen dat zij deze kennis en kunde op hun beurt kunnen doorgeven aan de leerlingen.

Reanimatielessen voor leerkrachten of leerlingen

Als bijscholing voor leerkrachten? Als keuzevak voor leerlingen? Als alternatieve les op een sportdag?

Alles is bespreekbaar!

 

Reanimatielessen voor professionele hulpverleners

Nood aan dat beetje meer?

Ben je werkzaam als (huis)arts of (thuis)verpleegkundige? Wens je graag een heropfrissing en/of bijscholing voor jou en jouw collega's zodat je opnieuw mee bent met de nieuwste richtlijnen?

Volledig afgestemd op de plaats waar jij werkt en het materiaal dat je ter beschikking hebt stel ik een opleiding samen om tegemoet te komen aan jouw verwachtingen.

© 2016 by Jeroen Jacquemijns

Proudly created with Wix.com

  • Instagram Social Icon